Årets noseworkhund

Plac.NamnPoäng
1
Starter: 1, Poäng: 4
4

Listan 2020 har stängts p.g.a covid-19 och samtliga listresultat har annullerats.

Regler för noseworklistan

Listansvarig: Paula Pukk, e-post: paula.pukk@gmail.com.
Notera att listan uppdateras med rapporterat tävlingsresultat först när resultatet finns registrerat. Resultat som inte finns registrerade hos SKK den 15 januari kommande år kommer inte att kunna tillgodoräknas.

Nedanstående regler gäller från 2020-01-01.

 • De tio (10) bäst placerade hundarna premieras vid Ridgebackspecialen (BISS-XX) kommande år. Den hund som erhållit högst poäng vid årets slut blir "Årets noseworkhund".
 • Samtliga ägare till hund på denna lista måste vara medlemmar i SRRS. Kontroll av medlemskap sker innan fastställande av listan.
 • Hund som deltar vid officiellt noseworkprov erhåller poäng som kan räknas till denna lista förutsatt att hundens tävlingsresultat rapporteras till SRRS. Ägaren väljer själv vilka resultat som ska rapporteras.
 • För att ett ekipage ska komma med på listan måste ägaren skicka in hundens tävlingsresultat via SRRS hemsida senast en (1) månad från tävlingstillfället. Detta gäller alla månader förutom december då sista dagen för resultatrapportering är den 31 december.
 • Maximalt sju (7) resultat får medräknas under ett och samma år. Om en enskild hund uppnår fler resultat så räknas de resultat där hunden har erhållit högst listpoäng.
 • Beräkningsgrunder:
    NW1 NW2 NW3
  100 poäng med diplom 6 8 10
  100 poäng utan diplom 5 7 9
  75-99 poäng 4 6 8
  50-74 poäng 2 4 6
  25-49 poäng 1 3 5
  SSE 1 poäng/st - - -
 • Om två eller fler hundar hamnar på samma slutpoäng så räknas den hund med minst antal starter som segrare. Om det ändå inte går att skilja hundarna åt så summeras den individuella tävlingspoängen för samtliga rapporterade starter och den hund med högst tävlingspoäng och lägst antal fel segrar. Kan hundarna fortfarande inte skiljas åt så placeras de på delad listplats.

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo